Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Tajuto

Game design: R. Knizia

Illustraties: M.Burgel, D. Colboc

  • 7.5/10
  • 10+
  • 2-4 spelers
  • 45-60 minuten

Spel uitleg

In Tajuto representeren jij en je medespelers boeddhisten die pagodes aan het bouwen zijn, met de wens grootmeester te worden.

Op jouw beurt kan je acties via je actie tegels uitvoeren, die je kan betalen met eerder verdiende meditatiepunten. Er zijn 3 type acties beschikbaar in het spel:

1. Aan de pagodes bouwen en hier meditatiepunten mee verdienen.
2. Een meditatiesteen plaatsen (ook +MP).
3. Nieuwe tegels aanschaffen, waardoor je meer verschillende acties kunt uitvoeren OF overwinningspunten verdient.

Je verkrijgt je meditatiepunten door het aanschaffen van nieuwe tegels met overwinningspunten of door het vervullen van bepaalde doelen. Het spel eindigt als de vierde pagode is gebouwd en degenen met de meeste overwinningspunten is de winnaar.

Bevindingen

Wat ik het leukst vind aan dit spel is dat je de hele tijd in die prachtige zak mag graaien naar een stuk die je heel graag wilt hebben in de juiste kleur. het tactiele gevoel van het bouwen aan de pagodes voegt echt iets toe aan de speelervaring!

De gameplay is simpel en er komt zeker een geluksfactor bij kijken. Omdat de doeltegels elk spel hetzelfde zijn, zou het na vaak spelen wat repetitief kunnen worden. Maar aan de andere kant er zijn wel aardig wat tegels om te kopen, dus verschillende tactieken om te ontdekken voordat dat gebeurd.

Ik vind het heel leuk om dit spel te spelen als ik een beetje moe ben of als ik mijn neefjes te logeren heb om samen lekker wat met de pagodes te spelen!

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Geronimo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.