Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Zodiac War

Game design: P. Starr

Illustraties: K. Poliakova

  • 8/10
  • 12+
  • 1-5 spelers
  • 60-90 minuten

Spel uitleg

In dit bordspel nemen sterrenbeelden het met elkaar op in een strijd om geloof onder de 'aardlingen'. Je probeert je sterrenbeeld in een lijn te brengen met je planeet en element om zo kristallen te kopen met 'faith'. Je brengt deze in een lijn door te draaien aan de ringen op het bord via zodiac kaarten en door het spelen van tarotkaarten. Tarotkaarten kunnen je ook faith opleveren. De eerste speler die 3 sterkristallen heeft wint het spel.

Bevindingen

Dit spel is thematisch gezien zo sterk! Ik kan echt het thema voelen door het spel heen. Elk van de sterrenbeelden is duidelijk uitgelegd op de mooi geillustreerde spelermatten en hebben een kracht die er goed bij past. Sowieso,het in lijn brengen van de sterrenbeelden, planeten en elementen geeft je het gevoel dat je sterrenstelsels manipuleert! Over het geheel genomen heb ik erg genoten van dit spel met een gezonde take that vibe.

Leuk weetje; de tarotkaarten kunnen als een tarrotdeck worden gebruikt, dit vind ik wel echt heel cool gedaan!

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Paul Starr met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.