Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Powerline

  • 7.5/10
  • 8+
  • 1-6 spelers
  • 45 minuten

Spel uitleg

Bij Powerlines gooit een speler de dobbelstenen en bouwt iedereen aan zijn eigen energielijnen! Dit doen ze door van links naar rechts of van rechts naar links gekleurde werkers te plaatsen die overeenkomen met de dobbelsteenkleuren op de juiste nummers.

Bovenop het spelersbordje verwijderen spelers een token afhankelijk van hoeveel werkers ze hebben geplaatst. Als je een werker overslaat in de rij, kost dit 1 minpunt! Tokens kunnen worden verdiend om een nummer naar wens te veranderen.

Na de 5e, 10e en laatste ronde vindt een tussentijdse scoring plaats, afhankelijk van welke scorekaarten aan het begin zijn gekozen.

Er zijn ook enkele extra modules om uit te vinden, waar ik hier niet verder op inga.


Bevindingen

Over het algemeen is dit een leuk spel, die ik graag solo speel en kan aanbevelen aan liefhebbers van roll-and-write spellen! 🎲

👍 leuk snel spel dat echt dat roll-and-write gevoel geeft, maar dan als bordspel

👍 de manier waarop de werkers worden toegewezen met de getallen van de gekleurde dobbelstenen is goed doordacht, ik vind de keuze die je elke beurt krijgt leuk

👍 goede algehele solo-ervaring

👍 ➖ meer een solospel dan een multiplayer-spel, er is geen interactie.

➖ het is een vrij abstract spel, het thema is er wel, maar het had gemakkelijk iets compleet anders kunnen zijn

➖ soms is het echt moeilijk om een ​​werker te plaatsen. Ze hebben dit geprobeerd te verminderen door een munt uit te geven of met het eiland om een ​​werker/dobbelsteen over te slaan. Het kan soms een beetje straffend aanvoelen

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door White Goblin Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.