Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Bitoku

  • 8.5/10
  • 12+
  • 1-4 spelers
  • 120 minuten

Spel uitleg

In Bitoku spelen spelers als Bitoku geesten, met als doel zichzelf te verheffen en de volgende grote geest van het bos te worden.

Om dat te kunnen doen hebben ze Yokai (kaarten), om te spelen op hun spelersbord, die een bepaalde actie geven.

Het uitspelen van een Yokai ontgrendelt een dobbelsteen, die in een latere beurt kan worden gebruikt om acties op het bord uit te voeren op een workerplacement manier.

Pelgrims kunnen bepaalde paden bewandelen om grondstoffen en punten te verzamelen en het vrijspelen ervan levert aan het eind van het spel ook wat punten op.

Dit is een handmanagementspel dat zeer populair was op #spiel2022.

Bevindingen

Bitoku is werkelijk een prachtige eurogame. Echter, als je het bord in het begin ziet kan het behoorlijk overweldigend overkomen. Daartegenover staat dat het eigenlijk helemaal niet zo overweldigend is. 

Het spel zit erg goed in elkaar en is gebalanceerd. Er zijn veel manieren om aan punten te komen en ik heb nog niet een manier gevonden die beter is dan anderen. 

Een dikke aanrader, als je het mij vraagt!

8.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Keep Exploring Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.