Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Everdell: Spirecrest

Game design: J. A. Wilson

Illustraties: A. Bosley, D. May

  • 8.5/10
  • 14+
  • 1-4 spelers
  • 40-100 minuten

Spel uitleg

Spirecrest introduceert een paar nieuwe dingen aan het basisspel van Everdell. Alles draait om het hiken over een pad met je hikerkonijn over de everdellplattegronden! 

Elke keer dat een speler zich gaat voorbereiden voor het nieuwe seizoen mag het een van de plattegronden kiezen die open op het spoor liggen. Hiermee wordt een pad gecreëerd om aan het einde van het spel mogelijk extra punten te scoren. 

Hierna zal de speler drie kaarten onthullen van het seizoen waar ze zich in bevinden en er een kiezen. Allemaal hebben ze een soort nieuwe power die voor de rest van het spel mee blijft doen. Er zijn een aantal grote meeples met unieke acties en andere krachtige powers. 

Dan, neemt die speler een enorme stap naar het volgende seizoen, waarbij alle plattegronden worden onthult en de nieuwe weerconditie. De weercondities geven een extra gegeven waar rekening mee gehouden moet worden als je in dat specifieke seizoen bent. 

Aan get einde van het spel zullen de konijnen gaan hiken over hun plattegronden die verzameld zijn. Wat erop neerkomt dat je genoeg grondstoffen moet hebben om de grote bonussen te scoren. 

Bevindingen

Eerst was ik een beetje wijfelend of deze uitbreiding (of welke dan ook eigenlijk) te veel zou zijn voor everdelle. Het basisspel kan al best complex zijn met alle mogelijke combinaties. Maar uiteindelijk viel het me alles mee. Omdat de hele uitbreiding zich manifesteert tussen de seizoenen door en aan het einde gaat dit verassend goed!

Ik vind het een erg leuke uitbreiding die veel leuks toevoegen aan het basisspel. Heerlijk voor na het paasontbijt ook!8.5/10

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.