Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Mille Fiori

Game design: R. knizia

  • 7/10
  • 10+
  • 2-4 spelers
  • 60-90 minuten

Spel uitleg

In Mille Fiori beginnen de spelers met een hand van 5 kaarten en een aantal plastic ruiten. Per beurt kiest een speler één kaart uit hun hand en geeft de rest van de kaarten aan de speler naast diegene.

Wie het eerst aan de beurt is mag als eerste een kaart uitspelen, echt klassiek Knizia, kiest een van de twee acties om uit te voeren. Ofwel beweegt hun schip op het schipspoor, wat het aangegeven aantal punten oplevert, ofwel voert de actie uit die altijd wordt aangegeven door diamanten op het bord te leggen, wat vaak meteen punten oplevert.

Wanneer iemand hun laatste diamant op het bord legt, is het spel afgelopen en wint degene die de meeste punten had.

Bevindingen

👍 Het spel ziet er erg ingewikkeld uit, maar dat is het eigenlijk niet. Het spel is rechttoe rechtaan en werkt heel goed. Elke beurt verzamel je punten, wat op zich heel belonend voelt.

👍 De onderdelen zijn aantrekkelijk, ik vind de schepen en de doorzichtige diamantstukken erg mooi.

➖ Ik vond zelf dat het spel een beetje thema miste, soms voelde het gewoon als een groot puntenverzamelspel (waar ik overigens wel van kan genieten!)

7/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door 999 Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.