Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: The Hunger

Game design: R. Garfield

  • 8/10
  • 12+
  • 2-6 spelers
  • 60 minuten

Spel uitleg

Dit door Clank! geinspireerde deckbuilding spel is door de designer van Magic the Gathering ontworpen.

In The Hunger spelen spelers als hongerige vampieren die uit het kasteel rennen naar de open velden op zoek naar mensenbloed! Maar, het blijven vampieren, ze moeten weer terug zijn voor de zon opkomt, wat na 15 beurten gebeurt.

Wie de meeste punten verzameld door het bijten van de meeste mensen, het verzamelen van de meeste schatten of het bemachtigen van de roos van hoge waarde, wint het spel! Maar, zpals eerder al vermeld, als de vampieren niet op een veilige plek zijn als ze zon opkomt, verliezen ze hun punten en zal deze het volgende potje opniwu moeten proberen.

SPelers spelen ombeurten 3 kaarten die allemaal een eigen snelheid en kracht hebben (soms is dit gelijk aan 0).

Bevindingen

The Hunger is een erg vermakelijk deckbuilding spel dat erg lijkt op Clank!. Met enkel 3 kaarten per beurt zijn er toch nog behoorlijk wat keuzes te maken. Het thema past perfect bij de gameplay en er is een hoge herspeelbaarheid aanwezig. Helaas is het niet belonend genoeg om de roos aan het eind van het spel te halen.

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Geronimo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.