Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Mists over Carcasonne

Game design: K. Vrede

  • 7.5/10
  • 8+
  • 1-5 spelers
  • 35 minuten

Spel uitleg

👻 In Carcassonne de Mist zijn de regels in principe hetzelfde als in een gewoon spel Carcassonne, mét de introductie van geesten en mistige velden! Tegels met nevels en spoken kunnen zoals gebruikelijk worden geplaatst, waarbij zoveel spoken worden geplaatst als op de tegel staat aangegeven.

👻 Wanneer een mist 'voltooid' is, gaan de spoken binnen deze mist terug naar de voorraad. Wanneer spelers ervoor kiezen om de mist af te snijden (dit is mogelijk), blijven de spoken op de tegel(s) staan tot het einde van het spel.

👻 Wanneer er geen spoken meer te plaatsen zijn, verliezen de spelers het spel. Wanneer de spelers eerder de 50 punten overschrijden, winnen de spelers het spel.

Bevindingen

Carcassonne de Mist is een leuke manier om Carcassonne coöperatief of zelfs solitair te spelen. Ik zou het aanraden als je dol bent op het basisspel en van coöperatieve spellen houdt.

👍 Stevige draai aan het klassieke spel Carcasonne, heeft een leuke uitdaging

👍 Er is een leuke spanning van de spoken die snel opduiken

👍 Het spel bevat 6 moeilijkheidsgraden

👍 Extra leuk: er is ook een solo beschikbaar!

➖ Net als bij Pandemic, omdat er geen verborgen spel is, kan één dominante speler het spel een beetje overnemen. Aan de andere kant kun je hier wel wat afspraken over maken

Solomodus

De solovariant werkt solide, je speelt in principe met meerdere kleuren en probeert dezelfde doelen te bereiken als in de multiplayer-variant.

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door 999 Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.