Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Catan: traders and barbarians

Game design: K. Teuber

  • 7.5/10
  • 10
  • 2-4 spelers
  • 60-90 minuten

Bevindingen

👍 Er zit ontzettend veel inhoud in de doos. Echt! 5 modules, maar eigenlijk meer, als je de vijf scenarios van de campagne meetelt!

👍  De verschillende modules voegen allemaal een leuke nieuwe manier om Catan te ontdekken toe voor als je toe bent aan wat nieuws

👍  Ik vind vooral het gebeurtenissendeckje erg tof bedacht om zo de toevalligheid van de dobbelstenen recht te trekken. Plus, de gebeurtenissen zijn een leuke toevoeging.

👍 De verschillende scnearios van de campagne zijn zoals ik hierboven al kort aanstipte erg uitgebreid en tof. Dit is waar de werkelijke veranderingen in het spel gebeuren!

➖ Er zijn zoveel modules, dat het een beetje overweldigend overkwam, in het begin (je moe zeg maar echt wel toe zijn aan meer Catan!)

➖ De tweespelervariant was een beetje complex in mijn ogen. Ik denk dat dit op een wat makkelijkere manier geimplementeerd kan worden.

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door 999 Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.