Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Memorinth

Game design: R. Haarhoff

Illustraties: P. Fontagnier

  • 6.5/10
  • 6+
  • 2-4 spelers
  • 15-30 minuten

Spel uitleg

In dit spel zijn jij en je vrienden verdwaald en op zoek naar een uitgang van het sprookjesbos! Beginnend met de startspeler draai je om beurten een dag of nachtkaart om afhankelijk van op welke zijde de startspelerkaart ligt. Vervolgens mag je, indien er een pad verbonden is, een vak verplaatsen in de richting van het afgebeelde sprookjesfiguur dat afgebeeld is op de zojuist gedraaide kaart. Degene die op deze manier het eerst het bos verlaat, wint het spel.

Er zijn ook twee master Memorinth varianten aanwezig die het spel nog uitdagender maken.

Bevindingen

Wat een leuk spelletje is dit! Het deed me meteen al denken aan labyrinth, wat ik vroeger vaak speelde als kind, maar dan met een memory element toegevoegd. De twee meegeleverde expert varianten maken dat het spel meer diepte in zich heeft dan ik aanvankelijk dacht. Alsnog raad ik het vooral aan voor kinderen!

Het is verassend leuk om via 'geflipte' paden door het sprookjesbos een weg naar buiten te banen!

6.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door White Goblin Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.