Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Clash of the Ardennes

Game design: E. Klappe

Illustraties: E. Klappe

  • 7.5/10
  • 12+
  • 2 spelers
  • 30-90 minuten

Spel uitleg

Troepen maken zich klaar aan de randen van het slagveld. Jij en je tegenstander tegenover elkaar, klaar voor de aanval. In dit spel wordt de battle of Bulge gesimuleerd door het einde van bepaalde straten te bereiken die aangegeven staan op je objectives card. Elle keer dat je het einde van een straat bereikt, win je een victory card, die je een speciale power geeft die je kan gebruiken.

De troepen bestaan uit verschillende units. Anti tank mines, tanks, infantry en special units zoals de general en de spy. Ze verslaan een ander volgens een rock-paper-scissor methode. Als verslagen worden alle achterliggende units van de zelfde soort van het bord afgehaald. Dus als je slim bent, wissel je af met verschillende troepen voor de veiligheid!

Bevindingen

Dit spel is zo uniek! Om te beginnen is het compleet vervaardigd uit houten componenten, wat het echt een speciaal gevoel geeft met spelen. Ook bevat het erg mooi artwork.

Het speelt ook solide. Je speelt je troepen heen en weer en probeert de acties van je tegenstander voor te zijn. Een perfect spel voor een gure zondagmiddag, om lekker met een kop thee om te tafel te zitten en te spelen!

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Elwin Klappe met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.