Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Herrlof

Game design: A. Kneepkens & I. van Dasselaar

Illustraties: T. Rossin

  • 8/10
  • 10+
  • 2-3 spelers
  • 20-45 minuten

Spel uitleg

In dit slagenspel vechten twee viking stammen met elkaar om de 'Herloff', een viking term voor eer en overwinning. Dit wordt gedaan door het spelen van rondes van 15 slagen. Aan het begin van deze ronden voorspellen beide spelers hoeveel slagen ze denken te winnen. De spelers spelen door tot een speler boven de 50 punten behaalt.
Naast getalkaarten en een troef, bevatten sommige kaarten extra krachten, zoals de 1, 3, 6 en de 9. Ook zijn er twee powerkaarten, waarvan een een slag nietig verklaard en een de laagste kaart uit het spel representeert. Degene met de meeste punten wint het spel.

Bevindingen

Soms vergeet ik hoe leuk ik slagenspelletjes kan vinden. Deze brengt dat allemaal weer terug! Ik vind het heel leuk hoe de speciale krachten van bepaalde kaarten ervoor zorgt dat je invloed kan hebben op hoeveel slagen je haalt die ronde. Echt een aanrader als je van slagenspellen houdt!

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Jolly Dutch Productions met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.