Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Maui

  • 8/10
  • 8+
  • 2-4 spelers
  • 30 minuten

Spel uitleg

☂️ In Maui vullen spelers een strand met niets anders dan strandlakens!

⛱️ Elke beurt mogen spelers een van de handdoeken van het bord nemen en deze op hun eigen spelersbordje leggen, of zanddollars nemen van een van de twee aangegeven plekken.

☂️ Bij het kiezen van een handdoek moet deze in een nieuwe kolom worden geplaatst die grenst aan een handdoek van dezelfde kleur. Alle overeenkomende handdoeken leveren punten op, afhankelijk van waar ze zich bevinden (dichter bij het water levert meer punten op!). Het scorebord houdt dit per kleur bij.

⛱️ Een andere manier om punten te scoren, is door een handdoek bovenop een parasol te leggen en parels en bonuspunten te verzamelen!

☂️ Als het bord van iemand volledig is gevuld, worden de punten berekend en wint de speler met de hoogste score!

Bevindingen

👍 Het spel ziet er echt geweldig uit en de kwaliteit van de componenten is zeer goed. Ik hou van de levendige kleuren en de dikte van het karton.

👍 Dit is een zeer toegankelijk, snel te leren, gemakkelijk te onderwijzen spel waar veel mensen van zullen genieten. Het heeft wat geluk, wat keuzes, als je dat allemaal weet, is het een perfect spel voor na het diner of met families!

👍 Ik vind het leuk hoe Maui aanpasbaar is in hoe je het wilt spelen, er zijn twee kanten van de spelborden en je kunt ze zelfs combineren voor een langer spel!

➖ Helaas raakt het spel compleet door elkaar gehusseld als een salade als het op zijn kant wordt opgeborgen.

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Plan B Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.