Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Verdant

  • 8/10
  • 14+
  • 1-5 spelers
  • 30-45 minuten

Spel uitleg

In Verdant bouwen spelers een prachtig interieur van kamers en planten! Ze proberen de beste omgevingen te vinden om ervoor te zorgen dat de planten gelukkig zijn.

Maar ook de kamers zullen worden gevuld met meubels en voorwerpen zoals een kast of een kat (die verdacht veel lijkt op de kat van de Calico speldoos...)

Op een beurt pakken spelers ofwel een plant- of een kamerkaart samen met een objecttoken. Op de kaart die ze niet kiezen, plaatsen ze een duimtoken. Deze kunnen worden gebruikt voor kleine bonussen, zoals het kiezen van een kaart en een ander object uit de rij.

Met deze kaarten bouwen spelers hun interieurs. Wanneer ze een plant naast een kamer plaatsen met de gevraagde oriëntatie, krijgt de plant een "verdant". Elke plant heeft een bepaalde hoeveelheid "verdant" nodig om te worden voltooid. Wanneer een plant voltooid is, is het aantal punten waard dat wordt getoond. "Verdant" kan ook worden verkregen via de groene tokens.

Aan het einde van het spel, wanneer alle spelers een raster van 3*5 hebben, eindigt het spel en krijgen de spelers punten voor voltooide planten, verschillende objecten, verschillende kamer-/planttypen en kamers naast bepaalde planten. Degene met de hoogste score wint het spel.


Bevindingen

Onlangs had ik het genoegen om Verdant te spelen en ik moet zeggen, het is een degelijk spel met een prachtig thema. Als laatste spel in de Alderac-trilogie brengt het de trilogie echt tot een eind.

Ik was volledig betoverd door het spel en het zal zeker regelmatig op mijn speeltafel verschijnen. Maar eerlijk gezegd verrasten de spelmechanismen me niet echt - ze voelden niet erg nieuw of innovatief.

Aan de andere kant is het thema zo mooi en meeslepend dat ik het keer op keer wil spelen. Ik hou vooral van hoe Verdant een mix lijkt te zijn tussen Calico en Cascadia, ook al is het eigenlijk geen echt tegellegspel-spel natuurlijk. De illustraties zijn absoluut prachtig - het draagt echt bij aan de algehele spelervaring.

Over het algemeen zou ik Verdant ten zeerste aanbevelen aan iedereen die fan is van de Alderac tileplacement-spellen of op zoek is naar een leuk en charmant spel om aan hun collectie toe te voegen!

👍 Het thema van het spel is zo mooi, ik wil dit keer op keer spelen

👍 Ik vind het echt leuk hoe dit spel lijkt op Calico en Cascadia tegelijkertijd en ontpopt als een soort mix tussen de twee, ook al is het eigenlijk geen tegellegspel

👍 De illustraties zijn prachtig

➖ Het spel voelt niet erg innovatief

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Alderac met als doel het schrijven van een review. Mijn mening blijft echter van mij.

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.