Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Terraforming Mars: Prelude

Game design: Jacob Fryxelius

Illustraties: William Bricker, Isaac Fryxelius

  • 8/10
  • 12+
  • 1-5 spelers
  • 90-120 minuten

Spel uitleg

In deze uitbreiding vind je nieuwe corporatiekaarten en een aantal nieuwe projectkaarten. Maar de grootste toevoeging zijn de Prelude kaarten.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler 4 prelude kaarten en kiezen ze 2 kaarten om te houden. 

Prelude kaarten werken hetzelfde als de groene projectkaarten en ze worden open bewaard tijdens het spel. Veel van deze kaarten hebben een soort effect op de productie van een van de grondstoffen om op deze manier het begin van het spel ietwat te versnellen.

Bevindingen

This expansion feels so good! I think everybody should try this expansion at least once! It changes the whole beginning of the game, which to me began to feel a bit on the slow side after a while.

Deze uitbreiding voelt zo goed! Ik denk dat iedereen deze op zn minst even moet uitproberen. Het veranderd het begin van het spel, wat voor mij een beetje aan de trage kant begon te voelen.

De Prelude kaarten die aan het begin geselecteerd worden geven een richting in het spel, waar je je keuzes die je later maakt op kan baseren. Ik vind het doorgaans erg fijn als een spel dit doet. Reduceert de Analysis Paralysis een beetje ;).

Omdat er zo veel verschillende Prelude kaarten zijn in deze uitbreiding, is er veel varieteit. Er zijn veel verschillende paden om te ontdekken in de wereld van Terraforming Mars.

De uitbreiding voelt gebalanceerd aan en ik denk dat ik Terraforming Mars niet meer zonder ga spelen. Ik kan deze uitbreiding van harte aanbevelen!

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Intrafin met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.