Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Paper dungeons

Game design: L. Pirez

  • 8/10
  • 10+
  • 1-8 spelers
  • 30 minuten

Spel uitleg

In Paper Dungeons verkent elke speler de kerker met 4 van hun eigen helden. Deze helden zullen minions en eindbaas van de ronde bevechten!

Elke ronde worden er dobbelstenen gegooid, waarvan elke speler er 3 selecteert om te gebruiken. Ze kunnen worden gebruikt om helden te levelen, items te verzamelen en de kerker te verkennen, waarbij enkele mooie krachten worden ontgrendeld!

Na een ronde (3 beurten in de eerste 2, 2 in de laatste) kunnen spelers monsters bevechten als ze ze zijn gepasseerd tijdens het verkennen van de kerker of als ze zich daar nu bevinden. Elk monster heeft een zwakte voor een bepaalde held en om ze te verslaan moeten spelers hun helden genoeg hebben geleveld.

Na drie beurten tellen spelers de scores op, de hoogste score wint het spel.

Bevindingen

👍 Ik vind het leuk hoe de ontwerper heeft geprobeerd een roll-and-write dungeon crawler te creëren en denk dat ze over het algemeen een erg mooie prestatie hebben geleverd!

👍 Ik vind de veelzijdigheid van het spel echt leuk. Elke game bevat speciale vaardigheden, persoonlijke doelen en gemeenschappelijke doelkaarten.

👍 Elk spel begint met een verschillende opstelling van muren en ook de monsters verschillen van spel tot spel, wat het spel een mooie herspeelbaarheid geeft. Er is zelfs een verhaal op de achterkant van deze opstelkaarten, waarmee je het in een campagnemodus kunt spelen!

👍 Het is leuk om telkens verschillende routes naar de overwinning te proberen!

Solomodus

De solovariant speelt hetzelfde als een regulier spel met kleine aanpassingen. Je verslaat je eigen score, maar als het je eerste spel is, heb je niets om het mee te vergelijken. Het zou leuk zijn geweest om een kleine ranglijst toe te voegen.

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Geronimo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.