Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: My little Scythe: Pie in the sky

Game design: Hoby Chou, Vienna Chou

  • 7.5/10
  • 8+
  • 1-6 spelers
  • 45-60 minuten

Spel uitleg

Deze uitbreiding brengt enkele nieuwe toevoegingen met zich mee. Om te beginnen zijn er twee nieuwe facties, de vossen en uilen, elk met hun eigen unieke tokens om toe te voegen aan de mix. Bovendien zijn er twee nieuwe quests en twee nieuwe power-up en verplaatsingstegels die spelers kunnen benutten om een ​​voordeel te behalen in het spel.

Een van de tofste aspecten van deze uitbreiding is dat elke speler nu zijn eigen speciale vaardigheid krijgt voor de roze luchtballon die bij het spel hoort. Dit voegt een hele nieuwe laag strategie en aanpassing toe aan het spel, aangezien spelers hun aanpak kunnen aanpassen aan hun eigen sterke punten en speelstijl.

Er is ook een nieuwe 5e trofee voor elke speler om naar te streven, wat een extra element van competitie en opwinding aan het spel toevoegt. Bovendien bevat de uitbreiding aanvullende automountie solorules, die kunnen worden gebruikt om wat extra uitdaging aan het spel toe te voegen voor degenen die ernaar op zoek zijn.

De nieuwe zoekkaarten, die de oorspronkelijke zoekactie vervangen, zijn ook een welkome toevoeging. Deze kaarten laten spelers zien dat ze ook de luchtballondobbelsteen moeten rollen, wat een extra niveau van onvoorspelbaarheid aan het spel toevoegt. En natuurlijk is er een prestatieblad om je voortgang en prestaties tijdens het spel bij te houden.

Ten slotte wordt het einde van het spel nu geïnitieerd door iemand die zijn 5e trofee claimt, wat een gevoel van urgentie en opwinding toevoegt aan de laatste fasen van het spel. En wanneer een trofee wordt gegooid of er een 6 op de dobbelsteen wordt gerold, kunnen spelers zich respectievelijk tot het aantal trofeeën dat nog op hun spelersbord staat of tot 6 ruimtes verplaatsen.

Bevindingen

De nieuwe luchtballon in de uitbreiding heeft zeker een coole uitstraling en gevoel aan het spel toegevoegd. Deze toevoeging heeft ook een vleugje meer strategie aan de gameplay geïntroduceerd, wat het spel aantrekkelijker zou kunnen maken voor oudere, meer ervaren spelers.

Aan de andere kant was het basisspel op zichzelf al prima, en daarom wordt de uitbreiding misschien niet per se gezien als een absolute noodzaak. De nieuwe vaardigheden van de facties en de mogelijkheid om appels en edelstenen op te slaan, zijn zeker welkome toevoegingen aan het spel, maar ze zijn misschien niet genoeg om de aanschaf te rechtvaardigen.

👍 de uitstraling en het gevoel van de luchtballon 

👍 de speciale vaardigheden van de facties 

👍 de mogelijkheid om appels en edelstenen op te slaan 

➖ omdat het oorspronkelijke spel al solide was, had ik iets meer verwacht van deze uitbreiding.

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Stonemaier Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.