Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: 20 Second Showdown

Game design: Ben Drummond

  • 8/10
  • 10+
  • 5-20 spelers

Spel uitleg

Spelers worden ingedeeld in twee teams en een spelleider. De zandloper wordt precies op het midden ingezet en team blauw begint!

Ombeurten krijgt iemand van de teams een (gekke) opdracht, die ze samen of alleen moeten uitvoeren. De teams gaan hiermee door tot een team het niet lukt een opdracht binnen de tijd uit te voeren.

Het spel bestaat uit drie ronden, elke ronde is 1 team de winnaar, wie na drie rondes twee keer gewonnen heeft, is het winnende team!

Bevindingen

👍 Dit spel is echt een heerlijk spel (bijna) zonder uitleg. Plug and play! Spelers weten wat ze moeten doen en kunnen helemaal opgaan in de luchtige gameplay
👍 De zandloper is gewoon heel erg tof. Het is ook handig dat deze ook (best hard) geluid maakt.
👍 Er zijn heel veel verschillende opdrachten en je zou van tevoren een aantal kaartjes eruit kunnen halen als je bv net jongere spelers speelt.

➖ Het spel heeft een spelleider nodig, dat kan soms wat jammer zijn. Al heb ik veel plezier beleefd als spelleider
➖ Je moet er wel van houden dat je soms door de ruimte moet rennen om dingen te doen 😅

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Speelgoed van het Jaar met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.