Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Inkling

Game design: J. Keyworth

Illustraties: K. Moriya

  • 7.5/10
  • 14+
  • 3-6 spelers
  • 20 minuten

Spel uitleg

In inkling proberen jij en je medespelers woorden te raden vanuit inktspetters. Elke speler krijgt om te beginnen 8 kaarten met letter inktspetters en 1 opdrachtkaart. Op de opdrachtkaart zijn 6 woorden te vinden die je kan proberen te spellen met de letterkaarten om punten te scoren.

Het spel duurt drie rondes. Elke ronde vormen spelers gelijktijdig woorden voor zich op tafel, die de spelers die naast hun zitten moeten raden! Hierna probeer je de woorden van je buren te raden en schrijf je je antwoorden op het scorebord. Je scoort punten als je het woord juist geraden hebt of als je buren jouw woorden geraden hebben.

Tussen de rondes door mag je tot twee kaarten afleggen en hiervoor in de plaats nieuwe trekken. Hierna mag je nog eens drie kaarten trekken. Dit betekent dat je in de derde ronde 14 kaarten in je handen hebt, en je dus aan het einde van het spel de kans hebt om grotere woorden te vormen.

Na drie rondes, berekenen alle spelers hun scores en de speler met de hoogste score wint het spel 

Bevindingen

Inkling is een klein leuk spelletje met een zeer kleine leercurve. Het is dat type spel dat je gewoon van de plank kunt pakken en meteen speelt. Ik waardeer dit soort spellen enorm, omdat ze perfect zijn voor etentjes of even tussendoor.

omdat je wat kaarten tussen de rondes door kunt wisselen heb je een klein beetje controle over de letters waarmee je kunt werken. Ik denk dat dat belangrijk is bij dit spel, omdat soms je starthand gewoon niet helemaal goed is. Met de toevoeging van de drie kaarten heb je meer opties aan het einde. Ik vind het echt heel leuk dat hoe verder het spel vordert, hoe meer woorden je kan vormen.

De eerste keer dat ik het speelde had ik het idee dat je telkens maar een woord kon vormen en dat vond ik eigenlijk wel jammer. Maar de tweede keer dat ik het speelde had ik al twee keer twee woorden! Het spel is dus gemakkelijk te leren, maar als je het vaker speelt zal je er vast wat beter in worden.

Als je houdt van party spelletjes met letters, ga je deze vast heel leuk vinden!7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Osprey Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.