Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Caper

Game design: Unai Rubio

Illustraties: Josh Emrich

  • 7.5/10
  • 13+
  • 2 spelers
  • 30-45 minuten

Spel uitleg

In Caper stuur je dieven naar verschillende locaties en rust je ze uit met bepaalde gereedschappen. De speler met de meeste Capertekentjes zal aan het einde van het spel de schatten van de locatie voor zich winnen. 

Op de rondemat is aangegeven wie er eerst gaat en met welk type en hoeveel kaarten de spelers de ronde starten. Spelers wisselen beurten met het draften van kaarten en ze vervolgens spelen onder een van de locaties. Ook kan gekozen worden de kaart te discarded in ruil voor een munt.

Spelers gaan hiermee door tot ze aan het einde van de rondes zijn gekomen op de rondemat en dan worden scores vergeleken. De speler met de hoogste score wint het spel.

Bevindingen

Ik was echt heel nieuwsgierig naar dit spel, omdat het de enige was van de origineel door Keymaster Games uitgebrachte spellen die ik nog niet gespeeld had.

Ik vind Caper echt heel erg leuk! Eerst dacht ik dat het meer zou lijken op 7 wonders duel, maar dat is niet helemaal het geval. Ja, het maakt gebruik van het draftmechanisme, maar beide spellen richten zich toch echt wel op een andere strategie. In Caper is het allemaal gefocussed op de balans tussen het vechten om de punten in de locaties en het behalen van veel punten met verschillende combinaties van dieven en gereedschappen. 

Ik hou van de vele verschillende manieren om punten te scoren, en het feit dat je af en toe lekker je tegenstander kan dwarszitten. Ook ziet het spel er echt heel erg mooi uit.

Ik waardeer dit spel zeer! Kan niet wachten om het meer te spelen!

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Jumbo Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.