Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: Marvel Villainous

Game design: Prospero Hall

  • 7.5/10
  • 12+
  • 2-4 spelers
  • 40-80 minuten

Spel uitleg

In dit spel speel je als de Marvel slechteriken tegen elkaar en tegen een aantal van de helden uit het 'fate' stapel.

In het spel zijn de slechteriken Hela, Killmonger, Taskmaster, Thanos en Ultron vertegenwoordigd. Elke 'villain' heeft zijn eigen speciale powers en witcondities!

De acties kunnen deels geblokt worden door andere slechteriken of helden uit het 'fate'deck. Spelers spelen villain kaarten op locaties om ze te beschermen of te bevechten.

De slechterik/speler die het eerst hun missie vervuld is de winnaar!

Bevindingen

👍Het is echt superleuk om als de marvel slechteriken te spelen en en dat elke villain hun eigen speciale powers en witcondities bezit. De powers zijn echt thematisch goed vertaald naar het bordspel.

👍De componenten zijn echt heel solide en het artwork ziet er prachtig uit. De miniaturen die met het spel geleverd worden zijn ook echt heel cool en voegen zeker iets toe aan de gameplay.

👍De gameplay zit goed in elkaar en over het algemeen heb ik er goede ervaringen mee. Er is veel geluk aanwezig in het fatedeck, dus dat hield me daar wel een klein beetje van weg.

➖De verschillende slechteriken voelen een beetje ongebalanceers. Thanos wint echt veel! Dat gezegd hebbende, persoonlijk vind ik het niet heel erg, als ik het maar weet. Maar ik weet dat er een aantal van jullie echt niet goed tegen kunnen.

➖Er zijn veel regels om te leren en uitleggen voor je het kan spelen. Als iedereen ze weet dan is het echt een makkelijk familie spel, maar het neemt dus wel even tijd in beslag om de karakters te leren kennen.

7.5/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Ravensburger met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.