Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: It's a Wonderful World

Game design: F. Guerard

Illustraties: A. Wolff

  • 8/10
  • 14+
  • 1-4 spelers
  • 30-60 minuten

Spel uitleg

In dit spel bouwen jij en je medespelers aan een 'Wonderful World'! Je doet dit door in verschillende rondes eerst kaarten te draften, waarna je ze gaat spelen of recyclen om grondstoffen te verkrijgen. Op deze manier bouw je een echte motor! De grondstoffen zijn gerepresenteerd door kubusjes die je op de kaarten kunt plaatsen. Als een kaart vervolgens gevuld is, wordt deze beschouwt als een gebouwde kaart en kan je de daaropvolgende rondes de grondstoffen daarvan krijgen. Kaarten hebben ook condities om meer punten te scoren aan het einde van het spel. Aan het einde wint de speler met de meeste punten het spel.

Bevindingen

Ik hou van het engine building aspect van dit spel! in mijn ogen is het thema niet helemaal aanwezig, maar nog steeds kan ik absoluut niet stoppen met het spelen, want ik hou ervan om die kaarten te vullen met kubusjes om... NOG MEER kubusjes te krijgen!!! Het geeft gewoon zoveel voldoening. Er is ook echt een fijne solovariant aanwezig, waar je speelt om je eigen highscore te verslaan.

8/10

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.