Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: hues and cues

Game design: Scott Brady

  • 7/10
  • 8+
  • 3-10 spelers
  • 30 minuten

Spel uitleg

In dit spel proberen spelers zo dicht mogelijk bij de kleur in kwestie te komen. Elke speler krijgt 2 beurten om de aanwijzer te zijn (in een spel van 3-6 spelers, slechts 1 in een spel van 7-10 spelers).

Op hun beurt neemt de aanwijzer een kaart en geeft eerst 1 aanwijzing om de spelers in de juiste richting te sturen. Spelers plaatsen om de beurt een van hun kleurpionnen op de kleurruimte waarvan zij denken dat deze het dichtst bij de werkelijke tint komt. Daarna geeft de aanwijzer 2 aanwijzingen en raden de spelers om de beurt opnieuw de kleur. Spelers mogen hun pion niet op dezelfde ruimte hebben.

Als iedereen een pion heeft geplaatst, begint de score. De aanwijzer plaatst het scorevakje zodat de kleur in kwestie precies in het midden staat. Elke speler die de kleur precies geraden heeft, scoort 3 punten, alle andere spelers die binnen het vakje zitten, scoren 2 punten en degenen die het vakje raken, krijgen elk 1 punt.

Na elke speler die zijn 2 beurten (1 beurt bij 6+ spelers) heeft gehad, wint de speler met de meeste punten.

Bevindingen

👍 Het voelt erg vernieuwend! Ik heb nog nooit eerder een spel gespeeld dat alleen maar over kleuren gaat. Het voelt alsof dit precies is wat het zou moeten zijn.

👍 Soms krijg je de spelers gewoon niet in de juiste richting en dat zorgt vaak voor een goede lach.

👍 Het spel kan gespeeld worden met maximaal 10 spelers en het is erg boeiend voor elke speler bij elke beurt.

❌ De kwaliteit van de onderdelen is niet geweldig. Het is oké, maar had beter gekund.

7/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door The Op Games met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.