Bekijk meer foto's op Instagram
en doe mee aan de discussie!

Bordspel review & speluitleg van: onE NIGHT ULTIMATE WEREWOLF

Game design: Ted Alspach, Akihisa Okui

Illustraties: Gus Batts

  • 8/10
  • 8+
  • 3-10 spelers
  • 10 minuten

Spel uitleg

In dit spel krijgen alle spelers een rolkaart toebedeeld. Er zijn verschillende scenarios te vinden in het regelboekje, maar er zijn altijd 3 rollen meer dan er spelers zijn.

De verteller, of de verteller van de bijgeleverde app (aan te raden!) laat in de nacht een aantal rollen wakker worden. De weerwolven (als er meerdere zijn) zullen weten van elkaar wie ze zijn en er zijn een aantal andere rollen die andere dingen mogen doen, zoals een rol stelen of gluren naar iemands rol. Er zijn ook rollen die niet echt iets speciaals doen in de nacht specifiek.

Als iedereen die een functie had in de nacht hun ding gedaan geeft, worden de spelers wakker en begint de grote discussie! Spelers kunnen zeggen wat ze maar willen, maar kunnen niet hun rolkaart laten zien/bekijken. Na een aantal minuten gaan de spelers stemmen wie de weerwolf is. Als er gelijkspel is, gaan ze beiden dood.

Als er een weerwolf doodgaat wint team dorp en als er geen weerwolf doodgaat wint team weerwolf!

Bevindingen

Dit spel is een fantastische versie van het weerwolven spel! Ik kende alleen de weerwolven van wakkerdam en ik vond het nooit zo leuk dat spelers vroeg in het spel er al uitliggen terwijl het de hele avond kan duren. 

Dit spel is echt superkort, kan al vanaf 3 spelers gespeeld worden en je hebt geen verteller nodig, dus IEDEREEN kan meespelen! 

Ik ben erg enthousiast over dit kleine party spelletje. Ik hou van de grote hoeveelheid rollen en hoe de combinaties die voorgesteld worden in het regelboekje goed bij elkaar passen. De grote chaotische discussies die ontstaan na de nacht blijven zo leuk!

Ik raad dit spelletje aan aan iedereen die spannende partygames leuk vind met een snufje samenzwering!

8/10

Een kopie van dit spel werd mij verstrekt door Ravensburger met als doel het schrijven van een review. Mijn mening is echter niet door beinvloed.

Boardgamegeek BGG

Steun mij

Hoewel ik liever heb dat je bij je lokale bordspellenwinkel al die toffe spellen koopt, mocht je toch via een ander kanaal willen kopen gebruik dan een van de onderstaande linkjes. Dit levert mij een beetje 💸 op en het kost jou niks extra's. Dit helpt om deze website draaiende te houden en al deze te gekke reviews te blijven schrijven.